Øreakupunktur

Øreakupunktur er en behandlingsform, der har været anvendt i århundrede og har sit afsæt i traditionel kinesiske medicin (TCM).

Øreakupunktur er en bivirkningsfri metode, der hjælper til at aktivere og fremskynde kroppens egen selvheldbredende effekt og dens naturlige balance.

Akupunktur har en regulerende og lindrende effekt på kroppen og psyken og har almindeligvis god effekt på:

  • Stress
  • Angst og depression
  • Nervøsitet og eksamensangst
  • Akut krisehjælp
  • Fysisk/psykisk uro og anspændthed
  • Koncentrationsbesvær
  • Søvnproblemer
  • Hjælp og støtte til: Vægtreduktion, Ryge- og alkolholafvænning

Behandlingen påvirker også appetitregulering og afhængighed generelt. Derfor udviser behandlingen gode resultater i forbindelse med et kickstart, når der eksempelvis ønskes et varigt vægttab eller et rygestop.

Behandlingen
Behandlingen starter med en kort samtale, hvor den nuværende situation klarlægges, således at behandlingen kan tilrettelægges. Nålene placeres fortrinsvis i ørene, men ved behov, suppleres der med nåle i hoved, skalp og kroppen.

I selve behandlingen ligger du godt til rette på briksen og slapper af under et tæppe, imens der spilles stille musik. Det tager 5 min. at placere nålene. Kort tid efter kan man opleve en prikkende og varmende fornemmelse i ørene, snurren i arme og ben og nogen falder i søvn.

Nålene sidder i ca. 45 min for at udøve deres virkning. Behandlingen afsluttes altid med et glas vand. Ved behov understøtter og afslutter jeg med massagterapi – hvor kroppen “samles & groundes”.

Efter behandlingen
Det er vigtig, at huske, at drikke vand efter behandlingen, for at udrense affaldsstoffer. Der ses sjældent store bivirkninger og reaktioner. Langt de fleste føler sig afslappet og veltilpasse. Nogen kan reagere med forbigående udrensnings-symptomer, kulde/varme reaktioner, snurende fornemmelse og træthed. Det er helt naturligt og tegn på, at kroppen reagerer på behandlingen.

Behandlingsinterval
Afhænger selvfølgelig af problematikken og den enkeltes udfordringer. Drejer det sig om kortvarig stress/nervøsitet/søvnløshed pga. et eksamensforløb, kan få behandlinger, måske 1 – 2 gange være nok.
Er der tale om længere varende stress, angst, uro og lign. kan et længere forløb over 6 – 10 uger være hensigtsmæssigt for at opnå optimal effekt.

5-punkts metoden (NADA)
5-punktsmetoden – (Nada) er et akupunktur system, der er udviklet i USA og har afsæt i den kinesiske medicin (TCM). Punkterne er klassiske punkter i øre-akupunkturen og har derfor været anvendt i mange år.

Behandlingen består af 5-nåle i hvert øre som en standard behandling.
Behandlingen rummer en beroligende og afstressende virkning samt har en styrkende funktion på krop og psyke.

Behandlingen anvendes almindeligvis med god effekt på:

Stress, angst, depression, uro, søvnforstyrrelser, psykiatriske tilstande, ADHD, OCD, PSTD, afhængighed og abstinenser ifb. med medicin-, alkohol-, og rygeafvænning.
Behandlingen er en recovery-model, hvor modtageren styrkes til mærke og arbejde med sig selv. Den er derfor et godt supplement til anden behandling, ved eksempelvis ved læge, psykolog og coach.